Nejlepší neblog 2018

Jak správně připravit černý čaj

J

Už jsem řek, že Rusové na rozdíl od Čechů čas­to pijí černý čaj. Možná je to tak, pro­tože neumějí jej Češi připrav­it? Naučím. #food­blog #vole

Krok 0

Jdeme do obchodu. Bereme 20 sáčků a házíme to do koše. Hledáme sypaný čaj, nejlépe z Indie nebo Srí-Lanky. Důležitá připomín­ka: nejen markeťá­ci jsou čurá­ci. Druhý známý typ pracu­je v restau­racích a kavárnách a podává čaj v sáčcích mís­to sypaného.

KROK 1

Do hrnečku nasypeme lžičku čaje. Přidáme 1/3 hrnku horké (90 a více stupňů) vody. Ano, zatím jenom třetinku. A ano, hork­ou vodu. Když máte zelený čaj, voda naopak musí být 80–90 stupňů max.

KROK 2

Čekáme 3–5 min­ut. Jen pak dolijeme vodu.

Tím­to způ­sobem se dá připrav­it kterýko­liv černý čaj. Bude chut­nat třikrát lépe než jestli zal­i­jete vodou hned celý hrnek a desetkrát lépe než čaj v sáčcích, který obvyk­le obsahu­je jen odpad­ky.

Nejlepší neblog 2018

O mně

Fedor Koobas

Ahoj, jsem Fěďa.
V noci píšu neblog.cz, ve dne dělám BI analytika a občas jsem Rus.
Zprávy čtu jenom na thekoobas@gmail.com

Sleduj:

Jestli si chceš jen číst, nejlíp funguje telegram.
Jestli komentovat chceš taky, běž na FB (ale bacha, FB je pičus)

Rubriky